Özgeçmişinizi Öne Çıkarın

İş başvurularında, sizin gibi aynı pozisyona yüzlerce kişinin başvurması mümkündür. Sadece birkaç kişinin alınacağı iş için özellikle dikkat çeken özgeçmişe sahip olmak, mülakat yapılacağı durumlarda da bu sürece hazırlanmak son derece önemlidir. Bir işe başlamanın en önemli adımı, özgeçmişinizin dikkat çekici bir yapıya sahip olmasını sağlamak, doğru ve etkili referanslar vermektir.

Kaliteli bir önyazı, derli toplu özgeçmiş sayesinde doğrudan firmaya kendinizi çok daha net bir şekilde iş başvurunuzun sonucunda başarılı bir personel olabileceğinizi gösterebilirsiniz. Dikkat çekmek için ciddiyetsiz ve rengarenk özgeçmiş belgesi oluşturulması anlamına gelmediğini bilmek gereklidir.

Özgeçmişinizde Önyazı Bulundurun

Özgeçmişte sadece hangi okullardan mezun olduğunuz, hangi firmalarda çalıştığınız, kaç yaşında olduğunuz ve hangi şehirde yaşadığınız önemli değildir. Önyazı sayesinde bir firmanın hangi pozisyonunda çalışmak üzere başvuruyorsanız, buna uygun bir başvuru sürecinin oluşturulması gereklidir.

Önyazı tam da bu noktada, özgeçmişi gönderme amacınızı ve isteklerinizi net ve tamamen açıklayıcı bir tarzda, insan kaynaklarına bildirecektir. Bu kısmın, yetkililer tarafından okunmasının ardından özgeçmişin kalan kısmı önem kazanacaktır. İyi hazırlanmış bir önyazı, CV verilirken dikkat edilmesi gereken en önemli kısımlardan bir tanesidir.

Özgeçmiş Gönderdikten Sonra Teyidini Yapın

Özgeçmişin hazırlanmasının ardından, gönderilip gönderilmediğini veya incelenip incelenmediğini öğrenmek son derece önemlidir. Nasıl olsa geri dönerler mantığıyla, özgeçmişin arkasının aranmaması, özgeçmişinizin unutulmasına yol açabilir. Yaptığı iş başvurusunun durumunu teyit eden, işe başvurduğunda direkt olarak bu sürece önem verdiğini belli eden kişiler son derece önemlidir. Eğer özgeçmişinizin incelendiğine veya iletildiğine dair hiçbir geri dönüş yapılmadıysa, bu durumda firmayı arayabilir veya e- mail göndererek durumu öğrenmek isteyebilirsiniz. Şirketin adresine gidilerek sorulması tavsiye edilmez.

Dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan bir tanesi ise, gereksiz ve doğru olmayan bilgilerin yer aldığı özgeçmiş doldurmaktır. Bu bilgilerin doğru olmaması, firmanın sürekli olarak özgeçmişi incelemeleri gerektiğiyle ilgili rahatsız edilmesi önerilmez. Sadece bir kez teyit için iletişime geçilmesi, özgeçmişinizdeki tüm bilgilerin tekrardan gözden geçirilmesini sağlayacaktır.


İlginizi çekebilecek blog yazılarımız

Diksiyonun Kariyerinizde Etkisi

Diksiyonun Kariyerinizde Etkisi

SS Finans ile kariyerinizi yönlendirin

Bilgilerinizi bize bırakın, biz sizi arayalım.